Läsartips: Lax i ugn med västerbottenost och löjrom

Västerbottenbakad lax i ugn är god festmat med en klick löjrom. Vispgrädden kan bytas ut mot mellangrädde. Här används laxfilé som skurits i tunna skivor.
Allt om Mat
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 8 lax - färsk stora tunna skivor (á 75 g)
  • 2 dl västerbottensost - riven
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2,5 dl mellangrädde - (eller vispgrädde)

Garnering

  • 1 rödlök - liten skivad
  • 50 g löjrom
  • 0,5 knippa dill - (1/2 kruka)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg ut laxskivorna och fördela osten på skivorna, salta och peppra. Rulla ihop till rullar och lägg i en ugnssäker form. Häll över grädden.

  2. Ugnsstek ca 20 minuter mitt i ugnen. Garnera med lökringar, löjrom och dill. Servera med pressad potatis eller ris och någon grönsak. 

    Foto: Ulf Svensson

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!