Västerbottenbollar

Recept på västerbottenbollar som är perfekta snittar. Västerbottenbollar är det ultimata tilltugget till allt. Innanför det spröda deghöljet gömmer sig en mjuk, salt oliv.
Malin Landquist
Recept på västerbottenbollar
Recept på västerbottenbollar Foto: Joel Wåreus

Västerbottenbollar

  • 2 dl vetemjöl - (120 g)
  • 0,5 dl olja - raps- eller majs
  • 1 dl västerbottensost - finriven
  • 3 msk vispgrädde
  • 20 svarta oliver - urkärnade
  • 1 ägg
  • 2 krm paprikapulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop mjöl, olja, grädde och ost med en elvisp tills det blir mjuka, stora smulor. Knåda ihop för hand till en smidig deg.

  2. Forma degen till en rulle och dela den i 20 bitar. Tryck ut degen och lägg en oliv på varje degbit. Forma till runda bollar.

  3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspaper. Pensla dem med uppvispat ägg och pudra över paprikapulver.

  4. Grädda mitt i ugnen 15-20 min, tills bollarna har fått fin färg. Lår svalna på plåten. Servera nygräddade.

  5. Tips! Bollarna går att frysa ogräddade för att bakas i ugnen strax före servering.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

SE ÄVEN:

Snittar med färskost

Grönkålschips - nyttigt och snabbt

Bästa recepten på västerbottenspaj

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!