Vårsallad

En härlig vårsallad med mycket färg och smak. Machesalladen kan ibland vara svår att få tag på men kan lätt bytas ut mot någon annan sallad eller färsk spenat.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g kassler - i strimlor eller bitar
  • 2 ägg - hårdkokta i klyftor
  • 4 tomater - kumato- eller plommon klyftade
  • 200 g gröna bönor - kokta
  • 100 g fänkål - skivad
  • 50 g mâchesallad

Dressing

  • 1 msk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta - finhackad
  • 2 msk vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron - pressad 1 msk pressad saft
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Lägg upp alla ingredienser till salladen på ett fat eller lägg upp direkt på tallrikar.

  2. Vispa ihop dressingen och ringla den över salladen. Strö gärna över lite flingsalt och svartpeppar från kvarnen vid servering. Servera med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!