Vårsallad med potatis, sparris och sockerbönor

Vårsallad med potatis, sparris och sockerbönor passar på buffébordet. Alla goda primörer och krispigt äpple i en fräsch vårsallad.

Petra Lindstrand
Vårsallad med potatis, sparris och sockerbönor
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 g potatis - fast, gärna chérie
  • 150 g sockerbönor
  • 1 knippa grön sparris - (250 g)
  • 2 gemsalladshuvuden
  • 1 rödlök - liten
  • 1 äpple - syrligt

Vinägrett

  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen kallna i kyl.

  2. Förväll sockerbönor och sparris i lättsaltat vatten. Kyl ner i iskallt vatten. Halvera sockerbönorna på längden. Skär sparrisen i långa bitar. Skär salladen i grova klyftor. Skala och finstrimla rödlöken. Kärna ur och skär äpplet i klyftor.

  3. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och blanda med potatisen. Tillsätt övriga råvaror och lägg salladen i en skål.

Vad tyckte du om receptet?