Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vårrullar med ananas och kokosdipp

Wontondegplattor finns i frysdisken hos välsorterade livsmedelsbutiker eller asiatiska butiker.

Petra Lindstrand
Vårrullar med ananas och kokosdipp
Vårrullar med ananas och kokosdipp
Vårrullar med ananas och kokosdipp
Vårrullar med ananas och kokosdipp Foto: Ulrika Pousette

Vårrullar med ananas och kokosdipp

  • 20wontondegplattor- (ca 10x10 cm)
  • 1 krukamynta
  • 0,75 dlströsocker- + 2 msk
  • 0,5ananas- (à 1 kilo)
  • 1vaniljstång
  • 25 gsmör
  • 1passionsfrukt

Fritering

  • 5 dlrapsolja

Dippsås

  • 2 dlmezeyoghurt
  • 3 mskkokosmjölk
  • 2 mskflorsocker
  • 1 krmvaniljsocker

Gör så här

  1. Mixa mynta och 3/4 dl socker i matberedare tills det är grönt. Låt sockret torka på ett fat ca 20 min.

  2. Skär bort skalet på ananasen. Halvera den och skär bort mittstocken. Skär ananasen i små tärningar. Halvera vaniljstången och skrapa ut fröna med en kniv.

  3. Smält smöret i en stekpanna. Fräs ananastärningarna runt om, ca 2 min. Tillsätt 2 msk socker och låt fräsa ca 2 min. Blanda i vaniljfrön. Låt svalna.

  4. Halvera passionsfrukten. Gröp ut fruktköttet. Rör ner i ananasfräset.

  5. Lägg wontonplattorna på en skärbräda. Pensla kanterna med vatten. Lägg en klick ananasfräs mitt på. Vik ihop till små vårrullar.

  6. Dippsås: Rör yoghurt med kokosmjölk, flor- och vaniljsocker.

  7. Hetta upp oljan till 160 grader i en kastrull. Lägg i vårrullarna, några i taget, och fritera ca 5 min. Ta upp dem och låt rinna av på hushållspapper. Strö på myntasocker. och servera med yoghurtdippen.

Vad tyckte du om receptet?