Vårrullar med ananas och kokosdipp

Wontondegplattor finns i frysdisken hos välsorterade livsmedelsbutiker eller asiatiska butiker.
Petra Lindstrand
Vårrullar med ananas och kokosdipp
Vårrullar med ananas och kokosdipp Foto: Ulrika Pousette

Vårrullar med ananas och kokosdipp

  • 20 wontondegplattor - (ca 10x10 cm)
  • 1 kruka mynta
  • 0,75 dl strösocker - + 2 msk
  • 0,5 ananas - (à 1 kilo)
  • 1 vaniljstång
  • 25 g smör
  • 1 passionsfrukt

Fritering

  • 5 dl rapsolja

Dippsås

  • 2 dl mezeyoghurt
  • 3 msk kokosmjölk
  • 2 msk florsocker
  • 1 krm vaniljsocker

Gör så här

  1. Mixa mynta och 3/4 dl socker i matberedare tills det är grönt. Låt sockret torka på ett fat ca 20 min.

  2. Skär bort skalet på ananasen. Halvera den och skär bort mittstocken. Skär ananasen i små tärningar. Halvera vaniljstången och skrapa ut fröna med en kniv.

  3. Smält smöret i en stekpanna. Fräs ananastärningarna runt om, ca 2 min. Tillsätt 2 msk socker och låt fräsa ca 2 min. Blanda i vaniljfrön. Låt svalna.

  4. Halvera passionsfrukten. Gröp ut fruktköttet. Rör ner i ananasfräset.

  5. Lägg wontonplattorna på en skärbräda. Pensla kanterna med vatten. Lägg en klick ananasfräs mitt på. Vik ihop till små vårrullar.

  6. Dippsås: Rör yoghurt med kokosmjölk, flor- och vaniljsocker.

  7. Hetta upp oljan till 160 grader i en kastrull. Lägg i vårrullarna, några i taget, och fritera ca 5 min. Ta upp dem och låt rinna av på hushållspapper. Strö på myntasocker. och servera med yoghurtdippen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!