Varm vinbärsglögg – recept på hemkokt glögg

Recept på varm vinbärsglögg. Hemkokt glögg är extra gott. Här är basen svartvinbärsdryck.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 l svartvinbärsdryck - t ex Jokk
  • 1,25 dl rörsocker strö
  • 3 kanelstänger - hela
  • 3 pomeransskal
  • 2 bitar ingefära - torkad
  • 8 kryddnejlikor
  • 12 kardemummakapslar
  • 5 dl rött vin

Gör så här

  1. Blanda svartvinbärsdryck och socker i en kastrull. Låt koka upp.

  2. Tillsätt kryddor och vin. Värm under lock ca 30 min, det ska inte koka. Låt drycken stå och dra ca 2 timmar, gärna över natten.

  3. Sila bort kryddorna och värm glöggen före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!