Varm svamp- och rotfruktssallad

20 min + 20 min i ugn Salladen kan förberedas flera timmar i förväg och värmas strax före servering. Karljohanssvampen kan givetvis bytas ut mot annan svamp
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g morötter - gärna späda
  • 400 g palsternacka
  • 4 bananschalottenlök - eller dubbelt så många vanliga schalottenlökar
  • 400 g svamp - gärna karljohanssvamp
  • 3 msk smör
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala rotfrukterna och skär dem i stavar. Lägg dem i en långpanna och låt steka mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Skala och strimla schalottenlöken. Skär svamparna i mindre bitar. Stek lök och svamp på medelvärme i smör tills den mesta vätskan försvunnit. Salta och peppra.

  3. Blanda rotfrukter, svamp och lök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!