Varm sallad med grönkål och nötter

Varm sallad med grönkål och nötter passar till allt det småvarma på julbordet. Du kan byta ut pecorinoosten mot parmesan.
Petra Lindstrand
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 påsar grönkål - färsk  (à 200 g)
  • 1 purjolök
  • 100 g pecorino
  • 2 msk olivolja - + 3 msk
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 50 g valnötter

Gör så här

  1. Ansa och strimla purjolök och grönkål. Grovriv osten.

  2. Stek kål och purjolök i 2 msk olja i en stor stekpanna ca 5 min.

  3. Blanda 3 msk olja, vinäger och salt. Grovhacka valnötterna.

  4. Lägg upp kålfräset på ett fat.  häll över dressingen och strö över nötter och ost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!