Varm quinoasallad med broccoli, ärter, feta och rödbetshummus

Recept på varm quinoasallad med broccoli, ärter, feta och rödbetshummus. Med färdigkokta rödbetor gör du enkelt en god hummus till den varma salladen.
Petra Lindstrand
Recept på varm quinoasallad med broccoli, ärter, feta och rödbetshummus.
Recept på varm quinoasallad med broccoli, ärter, feta och rödbetshummus. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 dl quinoa - röd
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 150 g fetaost
  • 500 g rödbetor - färdigkokta
  • 1 burk kikärter - (400 g)
  • 4 msk citron - pressad + 2 msk
  • 0,75 tsk spiskummin - mald
  • 250 g broccoli
  • 2 dl gröna ärter - frysta
  • 100 g salladsmix
  • 1 dl pumpakärnor - rostade
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt en buljongtärning i kokvattnet. Häll av vattnet och häll quinoan på ett fat. Smula över osten.

  2. Skär rödbetorna i grova bitar och lägg dem i en skål med avrunna kikärter, 4 msk citronsaft, spiskummin, 1 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Mixa slätt med mixerstav.

  3. Bryt broccolin i buketter. Koka dem i lättsaltat vatten ca 2 min. Tillsätt ärterna när ca 1 minut återstår. Häll av i sil och kyl ner lätt i kallt vatten.

  4. Lägg broccoli och ärter på quinoan. Häll över 2 msk citronsaft och 1 msk olja. Vänd i salladen. Servera med hummus.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!