Varm potatissallad

Varm potatissallad med yoghurtcrème.
Mitt Kök
Thomas Carlén
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 4 st grillfolie - eller ugnsfolie, cirka 40 x50 cm
  • 2 tsk smör - mjukt
  • 500 g potatis - kokt
  • 10 st salladslökar - i långa bitar
  • 1 st röd paprika - i bitar
  • 1 st grön squash - urkärnad, i bitar
  • 250 g grön sparris - förvälld
  • 0,5 dl basilika - färsk,timjan, dragon
  • salt
  • peppar
  • 0,5 dl smör och rapsolja

Yoghurtcrème

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 8 st marinerade soltorkade tomater
  • 100 g fetaost
  • 2 tsk honung
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Smöra foliearken på mitten. Fördela potatis, salladslök, paprika, squash, sparris, örtkryddor, salt och peppar på arken. Ringla över smör & rapsolja.

  2. Vik ihop till paket och grilla över glödbädd, cirka 10 minuter.

  3. Blanda grekisk yoghurt, soltorkade tomater, fetaost och honung i en mixer och gör till en jämn crème. Smaka av med salt och peppar. Servera salladen med en klick av crèmen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök