Färskpotatissallad - enkelt recept

En lättlagad, varm potatissallad på underbar färskpotatis. Med en enkel vinägrett blir det här det perfekta tillbehöret till grillat, på midsommarbuffén eller som en god sommarlunch.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén Smith
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis

Sås

  • 1 liten purjolök - färsk
  • 1 rödlök - färsk
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 4 - 5 msk rapsolja

Till garnering

  • svartpeppar - nymalen

Gör så här

  1. Tvätta eller skala potatisen och koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av potatisen.

  2. Ansa, snitta, skölj och strimla purjon. Skala och strimla rödlöken.

  3. Blanda purjo, rödlök och salt i en stor skål. Blanda i vinäger. Blanda i oljan. Vänd ner potatisen. Lägg i en serveringsskål och peppra.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!