Varm pastasallad med citronbakad lax

Recept på varm pastasallad med citronbakad lax. En festrätt för två. Pastasalladen kan göras i förväg och serveras kall. Den ugnsbakade laxen kan ersättas med rökt eller gravad lax.
Allt om Mat
Varm pastasallad med citronbakad lax

Ingredienser

  • 200 g lax - skinn- och benfri
  • 1 tsk citron - rivet skal
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 l vatten - + grönsaksbuljongtärningar
  • 140 g minipasta - t ex penne
  • 100 g broccolibuketter - frysta
  • 100 g haricots verts - frysta
  • 6 rädisor
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlök - klyftor, pressade
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 msk kapris
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Halvera laxfilén, lägg i ugnssäker form, gnid in det rivna citronskalet på filéernas ovansida. Strö på salt och peppar. Stek i mitten av ugnen ca 10 minuter.

  2. Koka upp vatten och buljongtärningar. Häll i pastan, koka upp och koka 2 minuter. Tillsätt broccolibuketterna och koka ytterligare 2 minuter. Tillsätt haricots verts och koka ytterligare 2 minuter.

  3. Ansa rädisorna och lägg dem i pastakoket, rör om och häll av vattnet.

  4. Sätt kastrullen på plattan, häll i olivolja och pressa i vitlöken. Vänd ner pastablandningen i den varma vitlöksoljan, smaka av med pressad citron, kapris, salt och peppar. Servera genast med ugnsbakad lax.

Vad tyckte du om receptet?