Varm mjölk med dulce de leche och apelsinsocker

Dulce de lechen räcker till mer än bara fyra glas värmande dryck i orangeriet. Prova den härliga kolasåsen på på pannkakor eller glass.
Lisa Lemke

Varm mjölk med dulce de leche och apelsinsocker

  • 1 burk sötad kondenserad mjölk
  • 8 dl standardmjölk

Garnering

  • 2 msk strösocker
  • 1 apelsin - rivet skal + 2 msk saft
  • 1 tsk kanel - mald

Gör så här

  1. Ställ burken med kondenserad mjölk i en stor kastrull och täck burken med vatten. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda under lock ca 3 timmar. Det är mycket viktigt att burken hela tiden är helt täckt med vatten och att vattnet bara sjuder, inte kokar.

  2. Ta upp den heta burken och skölj i kallt vatten. Låt svalna. Öppna burken med en konservöppnare när den är helt kall.

  3. Blanda socker, rivet apelsinskal och kanel. Doppa glasens kanter i apelsinsaft och sedan i sockerblandningen så att glasen får frostade kanter. Låt stelna.

  4. Värm mjölken och häll i glasen, låt var och en ta för sig av dulce de leche som sedan rörs ut i den heta mjölken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!