Varm macka med stilton och fikon

Servera gärna den här goda smörgåsen tillsammans med en fräsch grönsallad med valnötter, nötolja och crème di balsamico.
Mitt Kök
Ove Lindfors
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4 st vörtbröd - eller kavring, skivor
  • 50 g smör
  • 4 st fikon
  • 150 g stiltonost
  • 2,5 msk honung
  • 4 st parmaskinka - skivor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Stek bröden på båda sidor i smöret.

  2. Skär fikonen i kvartar. Fördela osten på de smörstekta brödskivorna, toppa med fikonklyftorna och ringla över honungen.

  3. Gratinera smörgåsarna i mitten av ugnen cirka 7 minuter. Ta smörgåsarna ur ugnen och lägg på skinkan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök