Varm macka med het kycklingröra

Varm macka med het kycklingröra smaksätts med tabasco buffalo som är en ny tabascosort med rund och fyllig smak och som inte är superstark.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 ciabattabröd - eller 1 baguette
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 paprika - röd
  • 1 bit purjolök - ca 10 cm
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk tabasco buffalo
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 krm strösocker
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majs
  • 2 dl ost - riven

Tillbehör

  • sallad
  • ev tabasco buffalo

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Dela bröden och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Skär kycklingen i tärningar, ca 2 x 2 cm. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa och strimla purjolöken.

  3. Stek kycklingen i olja i en stekpanna tills den är genomstekt och har fått fin färg. Krydda med tabasco, spiskummin, oregano, paprikapulver, salt och socker. Blanda i paprika och purjolök och stek ca 1 minut.

  4. Häll upp fräset i en skål och rör i crème fraiche och majs. Fördela röran på bröden och strö över ost. Gratinera mitt ugnen ca 10 min. Servera mackorna med sallad och eventuellt extra tabasco.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!