Varm macka med ägg benedikt

Klassisk Ägg Benedikt serveras endast med skinka, hollandaise och ägg. På denna goda macka slås den ihop med Ägg Florentine och serveras även med fräst spenat.
Mitt Kök
JENNY GRIMSGÅRD
JENNY GRIMSGÅRD

Ingredienser

  • 8 dl vatten
  • 2 msk ättiksprit - 12%
  • 2 ägg
  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • 0,5 msk citronjuice - pressad
  • 0,5 msk vatten
  • 2 vitt surdegsbröd
  • 1 påse bladspenat - färsk
  • 6 rökt skinka
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka upp saltat vatten och ättika.

  2. Knäck ett ägg i taget i en kopp och häll försiktigt ner i det kokande vattnet. Sjud äggen cirka 4-5 minuter beroende på storlek.

  3. Smält smöret i en kastrull.

  4. Vispa äggula, citronjuice och vatten pösigt och tjockt i en bunke över vattenbad.

  5. Vispa i smör i en svag stråle till en tjock hollandaise. Smaka av med salt och peppar.

  6. Stek brödet i smör i en stekpanna. Lägg på tallrikar.

  7. Fräs spenaten i pannan. Salta och peppra.

  8. Toppa brödet med skinka, spenat, hollandaise och ägg.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök