Varm kyckling och mjukost

En varm macka som man blir mätt av!
Mitt Kök
Annika Broman
Annika Broman

Ingredienser

  • 0,5 grillad kyckling
  • 100 g philadelphia
  • 0,5 kruka basilika
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 4 portionsbaguetter - à 100 g
  • 2 - 3 soltorkade tomater i olja
  • oliver - några svarta
  • valnötter - några
  • basilika

Gör så här

  1. Rensa kycklingen och skär köttet i bitar.

  2. Lägg philadelphiaost, basilikablad och olivolja i en hög och smal bunke. Kör med en stavmixer till en slät röra. Smaka av med salt och peppar.

  3. Skär en skåra i portionsbaguetterna. Fyll bröden med philadelphiaröran.

  4. Skär tomaterna i strimlor. Fyll bröden med kyckling, tomat och oliver. Gratinera i ugn, 250 grader i 5-10 minuter. Strö på lite smulade valnötter och garnera med basilikablad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök