Varm kålsallad med rostad vitkål och balsamicodressing
I ugn: 30 minuter
Aktiv tid c:a 30 minuter
Varm kålsallad är en mättande sallad till julbordet. Kål är så gott när den är rostad. Passar också fint som lunchrätt med bara lite julskinka till.
Ingredienser
-
700 g
vitkål
-
175 g
morötter
-
0,75 dl
olivolja
-
3 msk
julsenap
- grov
-
250 g
brysselkål
-
2 tsk
flingsalt
-
0,5 tsk
svartpeppar
- nymald
-
2 dl
quinoa
- svart
-
1 dl
prästost
- vällagrad, grovriven
Balsamicodressing
-
2 msk
balsamvinäger
-
1 msk
honung
- flytande
-
1,5 dl
olivolja
-
1 krm
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Skär vitkålen i grova skivor och skär dem sedan tvärsöver. Skala och skär morötterna i tunna skivor på snedden.
-
Lägg kål och morötter på en plåt med bakplåtspapper. Vispa ihop olja och senap och blanda med kålblandningen. Rosta mitt i ugnen 20-25 min tills det börjar få lite färg.
-
Ansa och halvera brysselkålen. Lägg den i en ugnssäker form. Rosta brysselkålen mitt i ugnen 10-12 min. Blanda brysselkålen med vitkål och morötter. Krydda med flingsalt och peppar.
-
Koka quinoan enligt förpackningen anvisning.
-
Dressing: Vispa ihop vinäger och honung. Vispa i oljan i en tunn stråle. Krydda med salt och peppar.
-
Fördela quinoan på ett fat och toppa med kål och morötter. Häll över balsamicodressingen och strö över osten.