Varm citronsås

Varm citronsås passar perfekt till fisk. Allt från fin vit fisk så som gös, torsk och abborre, men den är också jättegod till exempelvis fiskbiffar på lax.
Allt om Mat
Foto: ANNA KERN

Ingredienser

  • 1 citron
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 grönsaksbuljongstärning
  • 2 krm salt
  • 0,5 msk majsstärkelse (Maizena)

Gör så här

  1. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet från halva citronen och pressa ut 2 msk saft.

  2. Blanda citronsaft, 1,5 dl grädde, 1,5 dl vatten och buljongtärning i en kastrull. Koka upp och sjud ca 5 min.

  3. Krydda med 2 krm salt. Blanda majsstärkelsen med lite kallt vatten och vispa ner i såsen. Koka upp och blanda i citronskalet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!