Varm choklad med rom och vispgrädde

Varm choklad med vispgrädde hör till vinterutflykten i naturen. Gott att smaksätta med rom eller pressad apelsinsaft. Recept av Christina Asplund.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén.
Foto: Thomas Carlén.

Ingredienser

  • 0,5 dl chokladsås
  • 5 dl mjölk - 3 procent
  • dl rom - mörk eller pressad apelsinsaft
  • 1 dl vispgrädde

Till servering

  • 2 choklad - bitar mörk

Gör så här

  1. Blanda chokladsås och mjölk i en gryta på stormköket och rör om så att det blandas. Värm under omrörning tills chokladen är rykande varm. Skaka grädden i en hög redningsbägare tills den blir tjock.

  2. Häll upp den varma chokladen i koppar (och smaksätt eventuellt med rom eller pressad apelsinsaft). Toppa med vispad grädde och riven mörk choklad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök