Varm choklad med rom och apelsin

Djup chokladsmak med sting av rom och apelsin i den underbara chokladdryck!
Tove Nilsson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Varm choklad med rom och apelsin

  • 100 g mörk choklad - (70%)
  • 6 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 kanelstång
  • 2 msk kakao
  • 0,5 dl honung - flytande
  • 0,75 dl rom - mörk
  • 0,5 apelsin - rivet skal

Tillbehör

  • grädde - vispad

Gör så här

  1. Riv chokladen. Värm mjölk och grädde tillsammans med kanelstången i en kastrull. Vispa i kakao, honung och choklad. Rör tills chokladen smält.

  2. Tillsätt rom och apelsinskal. Servera chokladen med vispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!