Varm choklad med aniskakor

Här har vi en lite krämigare varm chokad som fungerar utmärkt som dessert. Servera tillsammans med aniskakor och doppa kakorna i chokladen.
Mitt Kök
Annika Broman
Annika Broman

Varm choklad

  • 6 dl standardmjölk
  • 300 g mjölkchoklad
  • 0,5 tsk salt

Kakor

  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk sirap - ljus
  • 1 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk anis - mortlad
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker - till dekoration

Gör så här

  1. Hetta upp mjölken i en kastrull. Sänk till lägsta värme och tillsätt mjölkchokladen Rör om tills allt smält och smaka av med salt. Servera rykande het tillsammans med aniskakorna.Aniskakor: Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, socker och sirap poröst med elvisp. Vispa ner ägget. Blanda mjöl, anis, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten. Arbeta ihop till en deg.

  2. Rulla degen till 30–35 stycken kulor, cirka 1,5 cm i diameter. Doppa ena sidan i strösocker och lägg kulorna ganska glest på bakplåtsklädda plåtar. Platta till kulorna lätt med handen.

  3. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills de är gyllenbruna och hårda. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök