Varm äppelmust med apelsin och kanel

Varmt, kryddigt och väldigt gott. Servera gärna den varma äppelmusten med små apelsinbitar.
Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Varm äppelmust med apelsin och kanel
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 l äppelmust - eller äppeldricka
  • 1 apelsin - skalet i remsor
  • 2 kanelstänger
  • 4 - 5 stjärnanis
  • 0,5 vaniljstång

Gör så här

  1. Häll äppelmusten i en kastrull tillsammans med apelsinskal, kanelstänger och stjärnanis. Skär vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg även ner stången.

  2. Låt blandningen koka upp och låt den sjuda med lock på glänt i 5 min. Stäng av värmen och låt musten dra i ca 30 min eller till önskad smak. Sila bort kryddorna. Värm musten strax innan servering.

Vad tyckte du om receptet?