Varm äppelcider med vanilj och kanel

Varm äppelcider med vanilj och kanel kan göras på olika slags cider. Välj den cider du gillar, med eller utan alkohol.
Monica Eisenman
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 2 l äppelcider
  • 6 kanelstänger
  • 1 vaniljstång
  • 2 äpplen

Gör så här

  1. Häll cidern i en kastrull. Lägg ner kanelstången. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i cidern. Lägg även ner stången. Koka upp och låt sedan dra ca 20 min.

  2. Värm cidern strax före servering. Kärna ur äpplena och skär dem i skivor. Lägg äppelskivorna i cidern och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!