Variation på pasta pesto

Recept av Årets kock Johan Backeus på variation på pasta pesto. Väljer du färsk pasta så används 400 g i receptet.
Recept av Johan Backeus på en variation av pasta pesto.
Recept av Johan Backeus på en variation av pasta pesto. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 g pasta - gärna pappardelle
  • 50 g parmesan - + 30 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 1 lime - + 1
  • 1 zucchini - (300 g)
  • 1 chili - röd, t ex spansk peppar ev
  • rapsolja
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Riv 50 g parmesan och hyvla 30 g. Skala vitlöksklyftan. Mixa riven parmesan, vitlök, koriander (spara några blad till garnering), solrosfrön, 2 msk rapsolja och 2 msk olivolja.

  2. Tillsätt 1 msk pressad limesaft och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  3. Hyvla zucchinin tunt och lägg den i isvatten. Kärna ur chilin och  skär i tunna skivor.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  5. Blanda pasta och pesto och lägg upp på tallrikar. Toppa med zucchini, hyvlad parmesan, sparad koriander och eventuell chili. Servera med limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Zucchini ger krispighet till pastan. Det är härligt att blanda olika konsistenser så att det händer något i rätten

Fler recept av Johan Backeus:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!