Variation på citron- och marängpaj  

Variation på citron- och marängpaj är en enkel och snabbgjord dessert som bygger på att kombinera färdiga råvaror av bra kvalitet.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 citron - ekologisk
  • 1 dl lemon curd
  • 12 maränger
  • 8 havreflarn

Gör så här

  1. Vispa grädden till fast skum. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda lemoncurden med citronsaften. Lägg grädde och lemon curd i varsin spritspåse utan tyll.

  2. Spritsa klickar av grädden och curd på tallrikar. Lägg maränger och bitar av havreflarn runt om. Strö över citronskalet och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!