Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Vaniljrutor med kokosmaräng

Recept på vaniljrutor bakade i långpanna. Saftiga rutor med lite mjukseg maräng passar bra att servera med färska bär eller frukt.

Vaniljrutor med kokosmaräng
Vaniljrutor med kokosmaräng
Vaniljrutor med kokosmaräng
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

Kokosmaräng

  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl riven kokos

Tillbehör

  • bär - färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, äggulor och socker pösigt, ca 5 min med elvisp. Blanda ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner mjölblandning och smör i äggpöset. Rör till en jämn smet.

  2. Häll smeten i en ugnssäker form med löstagbar kant, ca 24 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Maräng: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa till en blank marängsmet. Blanda i kokosen.

  4. Ta formen ur ugnen och bred på marängsmeten. Grädda ytterligare ca 15 min tills marängen fått fin färg. Låt kakan kallna.

  5. Skär kakan i rutor och servera med färska bär.

Vad tyckte du om receptet?