Vaniljkräm

Ljuvligt god vaniljkräm som kan användas som fyllning i tårtor och olika bakverk.

Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Vaniljkräm
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk smör
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 - 2 krm vaniljpulver - eller 1-2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Värm mjölk, äggulor, strösocker, smör, Maizena och vaniljpulver i en kastrull under omrörning. Om du använder vaniljsocker tillsätts det i slutet. Låt krämen sjuda i ca 2 min under kraftig vispning.

  2. Ta bort kastrullen från värmen.

    Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad för att kyla ner krämen. Rör om då och då.

Vad tyckte du om receptet?