Vaniljkokta persikor i sockerlag

Den här rätten är raffinerat god i sin enkelhet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 persikor - gärna vita och gula
  • 0,5 vaniljstång
  • 3,5 dl vatten
  • 1,25 dl strösocker

Tillbehör

  • grädde - vispad, eller vaniljglass

Gör så här

  1. Nagga persikorna med en gaffel. Klyv vaniljstången och skrapa ut fröna.

  2. Koka upp vatten, socker, vaniljstång och -frön i en kastrull. Sjud ca 10 min under lock. Lägg i persikorna och sjud dem ca 5 min under lock. Vänd försiktigt och sjud ytterligare ca 5 min.

  3. Ta kastrullen från värmen och låt persikorna svalna lite i spadet. Vänd dem försiktigt då och då.

  4. Ta upp persikorna med hålslev och skala dem medan de är ljumna. Lägg i en skål och häll över lagen.

  5. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!