Vaniljbavaroise mellan rabarber och syren

Recept på vaniljbavaroise mellan rabarber och syren. Syrenblommor tillför både skönhet och doft och är ätbara.

Ingredienser

  • 2 dl mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker - ekologiskt
  • 4 gelatinblad
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1,5 dl kvarg - med vaniljsmak

Rabarberkompott

  • 150 g rabarber - späd
  • 3 msk strösocker

Garnering

  • 4 maränger
  • syrener

Gör så här

  1. Koka upp mjölk och vaniljsocker i en kastrull. Lägg gelatinbladen i  kallt vatten ca 5 min.

  2. Vispa äggulor och strösocker. Häll över vaniljmjölken under vispning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och ställ tillbaka på plattan. Fortsätt vispa till en fluffig kräm till strax under kokpunkten. Den får inte koka.

  3. Ta upp gelatinbladen och smält dem i krämen. Låt svalna till rumstemperatur.

  4. Skölj portionsformar i silikon eller metall med kallt vatten. Vispa grädden. Blanda ner kvargen i vaniljmjölken. Vänd ner grädden. Fördela moussen i formarna, ställ i kylen ca 3 timmar.

  5. Kompott: Skiva rabarbern och koka ihop med sockret. Tillsätt eventuellt någon matsked vatten. Sjud ca 3 min. Låt kallna.

  6. Sänk ner formarna en och en i varmt vatten ca 30 sekunder, lossa runt om med en kniv. Stjälp upp bavaroiserna på ett fat. Garnera med krossade maränger och syrener. Servera med kompott.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!