Valnötsvinägrett

Använd ca 1 dl av vinägretten till bönsalladen, resten serveras på buffén som extra dressing.

Allt om Mat
Valnötsvinägrett
Recept på valnötsvinägrett Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 dl sherryvinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar - nymald
  • 3,25 dl valnötsolja
  • 3,25 dl rapsolja

Gör så här

  1. Mixa vinäger, senap, salt och peppar med mixerstav tills saltet lösts upp.

  2. Tillsätt de båda oljesorterna i en fin stråle under fortsatt mixning.

  3. Häll vinägretten i flaskor och sätt i kork. Håller ca 3 veckor i kylen. Kan behöva skakas före användning.

  4. Här hittar du recept på en smarrig bönsallad som vinägretten passar utmärkt till

Vad tyckte du om receptet?