Valnötspesto

Recept på Valnötspesto. Valnötter används flitigt över hela Italien. Såsen baseras vanligtvis på valnötter, örter och grädde. I Ligurien görs den ibland även utan grädde, mer som pesto. Ät den till linguine eller pansotti – små ravioli fyllda med spenat eller kål.

Ingredienser

  • 50 g valnötter
  • 1 klyfta vitlök - liten
  • 3 blad basilika - stora
  • 1 kvist mejram - färsk, eller 1 tsk torkad oregano
  • 1 krm salt
  • 1 msk ströbröd
  • 1 dl parmesan - riven
  • 1 dl olivolja - mild

Gör så här

  1. Rosta valnötterna i en torr stekpanna tills de får lite färg runt om.

  2. Skala vitlöken. Mortla vitlök, örter och salt till en en saftig massa. Lägg i valnötterna och stöt tills det blir en grov massa.

  3. Blanda ner ströbröd och parmesan. Rör ner oljan lite i taget. Servera till pasta, pizza, kyckling eller på crostini.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!