Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Valnötspannkakor med stekta äppelringar och vispad ricotta

Recept på valnötspannkakor med stekta äppelringar och vispad ricotta. Himmelskt goda amerikanska pannkakor till brunch eller efterrätt.

Elisabeth Johansson
Valnötspannkakor med stekta äppelringar och vispad ricotta
Valnötspannkakor med stekta äppelringar och vispad ricotta
Valnötspannkakor med stekta äppelringar och vispad ricotta
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 75 g valnötter
  • 2 msk smör - + 3 msk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl gräddfil
  • 1 ägg

Äppelringar

  • 2 äpplen - röda
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk kanel - mald

Tillbehör

  • 250 g ricottaost

Garnering

  • lönnsirap
  • valnötter
  • kanel - mald

Gör så här

  1. Hacka valnötterna. Smält 2 msk smör och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser.

  2. Vispa i mjölk, gräddfil och det smälta smöret. Vispa sist i ägg och valnötter. Låt smeten svälla i kylen 10–15 min.

  3. Kärna ur och skär äpplena i ca 1/2 cm tjocka ringar. Stek äppelringarna i smör ca 2 min på varje sida. Strö över socker och kanel.

  4. Vispa ricottan så att den blir fluffig.

  5. Stek små pannkakor i 3 msk smör på medelvärme ca 2 min på varje sida.

  6. Ringla sirap över pannkakorna och strö över valnötter och kanel. Servera med äppelskivor och ricotta.

Vad tyckte du om receptet?