Valnötsmarsipan

Julgodis för den vuxna! Rostade valnötter får dra i rom och sedan blandas med den söta marsipanen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g marsipan
  • 4 påsar valnötskärnor - (à 50 g)
  • 2 msk rom - mörk
  • 150 g choklad - mörk (70 %)

Gör så här

  1. Rosta 150 g valnötter i omgångar i en torr varm stekpanna. Blanda  valnötter med rom. Låt nötterna dra i rommen ca 2 timmar. Låt rinna av och häll bort överbliven rom.

  2. Arbeta in valnötterna hela i marsipanen. Dela marsipanen i 2 bitar. Forma till 2 rullar, 2 ½ cm i diameter. Skär rullarna i 1 ½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en bakpappersklädd plåt. Låt torka i rumstemperatur 2-3 timmar.

  3. Dela chokladen i bitar. Smält den i vattenbad. Vänd marsipanbitarna  i chokladen och lägg dem på ett galler med bakplåtspapper under för att droppa av.

  4. Garnera varje bit med 1/2 valnöt innan chokladen stelnat. Låt stelna ca 1 timme i rumstemperatur. Förvara marsipanen i rumstemperatur.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!