Valnötsbröd med St agur och Vindruvskompott

Söt kompott och söt glögg är så gott till salt krämig ost.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 10 skivor valnötsbröd av surdegstyp
  • 200 g St Agurost - eller annan ädelost

Kompott, ca 3 dl

  • 500 g blå druvor - gärna ekologiska, kärnfria
  • 0,75 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl rörsocker strö
  • 2 kanelstänger
  • 1 lagerblad
  • 8 vitpepparkorn
  • 1 tsk senapsfrön - gula

Garnering

  • 0,25 kruka timjan

Gör så här

  1. Kompott: Halvera vindruvorna. Lägg dem med övriga ingredienser i en kastrull. Låt puttra tills druvorna sjunkit ihop ca 7 min.

  2. Ta upp druvorna med en hålslev. Koka ihop lagen till sirapskonsistens, ca 5 min. Häll lagen över druvorna. Låt kallna.

  3. Skär bort kanterna på brödskivorna och skär varje skiva i 4 bitar. Lägg en bit ost på varje brödbit. Toppa med kompotten. Garnera med timjankvistar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!