Valnötsbrittle

Enkelt recept på brittle med valnötter. Var försiktig då du jobbar med het sockermassa, det här godiset passar inte att göra tillsammans med barn.
Lena Söderström
Valnötsbrittle
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1 msk rapsolja
  • 3 dl socker
  • 1 dl valnötskärnor - hackade

Gör så här

  1. Pensla en släpplättpanna, cirka 20 cm i diameter, med oljan.

  2. Häll sockret i en annan släpplättstekpanna och låt det börja smälta på medelstark värme. När cirka 1/3 del av sockret smält, rör runt i massan med en sked, tills allt socker smält till ljusbrun karamell, blanda snabbt in nötterna och häll massan i den oljade pannan.

  3. Lyft upp kakan, som börjar stelna på en ark med bakplåtspapper och skär i bitar med en stor kökskniv. Eller låt kakan stelna helt och bryt i mindre bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök