Valnöts- och grönkålspesto

Recept på valnöts- och grönkålspesto. Rör ner peston i pastan, gärna med lite nystekt skogssvamp.

Elisabeth Johansson
Valnöts- och grönkålspesto
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 100 g grönkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g valnötter
  • 2 dl olivolja
  • 75 g parmesan
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Ansa och repa bladen från grönkålen. Skala vitlöken. Mixa grönkål, vitlök och valnötter grovt i matberedare.

  2. Häll i oljan och blanda runt. Finriv parmesanen och blanda ner i peston. Krydda med salt.

  3. Lägg peston i en burk med tätt lock och förvara i kylen. Häll eventuellt lite extra olja på toppen så håller den längre.

Vad tyckte du om receptet?