Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Valnöts- och aprikostryfflar med mörk choklad

Valnöts- och aprikostryfflar med mörk choklad är veganska tryfflar med kraftig kakaosmak. Håller upp till två veckor i kylen om de förvaras i tättslutande burk.

Theres Elgquist
Valnöts- och aprikostryfflar med mörk choklad
Valnöts- och aprikostryfflar med mörk choklad
Valnöts- och aprikostryfflar med mörk choklad
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 2 dl valnötter
  • 2 dl havregryn
  • 0,75 dl kakao
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 krm flingsalt
  • 150 g aprikoser - torkade, ekologiska
  • 2 msk kokosolja - kallpressad
  • 1 msk vatten - ev

Garnering

  • 100 g choklad - mörk, 70 %
  • 20 valnötter

Gör så här

  1. Mixa alla torra ingredienser till ett smul i en matberedare. Tillsätt aprikoser och olja och mixa till en deg. Tillsätt eventuellt lite extra vatten för att få degen att gå ihop.

  2. Forma degen till små bollar. Lägg dem i frysen ca 15 min.

  3. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Ringla lite choklad över varje boll och toppa med en valnötskärna. Låt stelna.

Vad tyckte du om receptet?

ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.