Valnöts- och aprikostryfflar med mörk choklad

Valnöts- och aprikostryfflar med mörk choklad är veganska tryfflar med kraftig kakaosmak. Håller upp till två veckor i kylen om de förvaras i tättslutande burk.
Theres Elgquist
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 2 dl valnötter
  • 2 dl havregryn
  • 0,75 dl kakao
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 krm flingsalt
  • 150 g aprikoser - torkade, ekologiska
  • 2 msk kokosolja - kallpressad
  • 1 msk vatten - ev

Garnering

  • 100 g choklad - mörk, 70 %
  • 20 valnötter

Gör så här

  1. Mixa alla torra ingredienser till ett smul i en matberedare. Tillsätt aprikoser och olja och mixa till en deg. Tillsätt eventuellt lite extra vatten för att få degen att gå ihop.

  2. Forma degen till små bollar. Lägg dem i frysen ca 15 min.

  3. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Ringla lite choklad över varje boll och toppa med en valnötskärna. Låt stelna.

 

ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!