Vallmokex med vispad crème fraiche och forellrom

Vallmokex med vispad crème fraiche och forellrom är ett gott litet drinktilltugg. Kexen går utmärkt att baka flera dagar i förväg och frysa in.  
Linn Söderström
Marion Ringborg
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 4,5 msk vallmofrön
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk vatten - hett
  • 1 tsk flingsalt

Topping

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk champagnevinäger
  • 100 g regnbågsrom

Garnering

  • lavendel - torkad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Blanda kikärtsmjöl och vallmofrö. Tillsätt olja och vatten och arbeta ihop till en deg.

  2. Kavla ut degen mellan två ark bakplåtspapper. Dra bort det övre papperet och lägg det undre på en plåt. Stansa ut runda kex ur bottnen, ca 5 cm i diameter. Kavla ut "spillet" och ta ut fler kex.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt kallna.

  4. Topping: Vispa crème fraiche med vinäger. Toppa kexen med crème fraiche och regnbågsrom och garnera med torkad lavendel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!