Våfflor – recept på våffelsmet och sylt

Egen våffelsmet är enkelt att göra. Koka sylt är inte heller svårt. Blir det sylt över håller den två månader i kylen. Recept på våfflor med egen sylt.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 4 dl vetemjöl - ( 240 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 3,5 dl vatten

Sylt

  • 5 dl bär - frysta, blandade
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 dl syltsocker

Tillbehör

  • grädde - vispad

Våfflor - våffelsmet

  1. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.

  2. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt. Tillsätt vattnet och vispa till en klimpfri smet. Blanda i smöret.

  3. Grädda våfflorna i våffeljärn och servera dem nygräddade med sylt och grädde.

Sylt

  1. Lägg bären i en kastrull. Halvera och skrapa ut fröna ur vaniljstången.

  2. Lägg vaniljfrön och stång i kastrullen och låt koka utan lock ca 5 min.

  3. Rör i sockret och koka sylten ca 2 min. Skumma väl och häll upp sylten i en burk.

  4. Låt sylten kallna.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!