Våfflor med kanelgrädde och apelsin

Våfflor med kanelgrädde och apelsin tar lite längre tid att göra än vanliga våfflor eftersom de ska jäsa i 40 min. Men det är värt att vänta, våfflorna blir fantastiskt frasiga och goda och håller sig också knapriga mycket längre än våfflor bakade med bakpulver.
Våfflor med kanelgrädde och apelsin
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 12 g jäst
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g smör

Kanelgrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 tsk kanel - mald

Tillbehör

  • 2 apelsiner

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt resten av mjölken. Häll i mjölet och vispa till en klumpfri smet. Blanda i socker och salt. Låt smeten jäsa under bakduk ca 40 min.

  2. Smält smöret och låt det svalna.

  3. Kanelgrädde: Vispa grädden fluffig med florsocker och kanel.

  4. Skala apelsinerna och skär bort det vita innerskalet. Skär apelsinerna i bitar.

  5. Blanda ner smöret i smeten och grädda våfflorna i ett varmt våffeljärn. Lägg dem undan för undan på ett galler. Servera de nygräddade våfflorna med kanelgrädde och apelsin.

Vad tyckte du om receptet?