Våfflor med jordnötssmör och äpple

Recept på våfflor med jordnötssmör och äpple. Gott och mättande vintermellis. Servera dem varma eller kalla på utflykten.
Lisa Lemke

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 4 dl sodavatten - iskallt
  • 2 ägg
  • 1,5 msk strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • jordnötssmör
  • äpple - syrligt och krispigt

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop mjöl och sodavatten. Dela äggen. Tillsätt äggulor, socker, bakpulver, salt och det smälta smöret i smeten. Låt stå ca 30 min.

  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem i smeten.

  3. Hetta upp ett våffeljärn och pensla det med smör. Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna. Servera tillsammans med jordnötssmör och skivat äpple.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!