Våfflor med hjortronsylt

Underbart frasiga våfflor! Servera med vispad grädde och hemgjord hjortronsylt.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

Våfflor

  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 msk fiberhusk
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 tsk kardemumma - mald
  • 2 dl kokosmjölk
  • 4 ägg
  • smör - till gräddning

Hjortronsylt

  • 225 g hjortron
  • 2 msk vatten
  • 0,5 dl sötströ

Tillbehör

  • 3 dl grädde

Gör så här

  1. Våfflor: Blanda alla torra ingredienser i en skål.

  2. Tillsätt kokosmjölk och ägg och vispa till en jämn smet.

  3. Pensla ett våffeljärn med smör och grädda våfflor av smeten.

  4. Hjortronsylt: Koka upp hjortronen och vattnet och sjud 5 minuter.

  5. Tillsätt sötströ och koka upp. Låt svalna.

  6. Servera våfflorna med hjortronsylt och vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök