Våffla med selleri, ramslök & dill


En matig våffla, som blir en hel måltid. Serveras gärna med en kall, god öl.
Mitt Kök
Våffla med selleri, ramslök & dill

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 60 g dinkelmjöl - (1 dl) grovmalet
  • 90 g vetemjöl - (1 1/2 dl)
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vatten - kallt
  • 100 g kesella - (cirka 1 dl)
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk smör - smält
  • 150 g rotselleri - kokt eller jordärtskocka
  • 2 msk dill - hackad
  • 1 tsk ramslök - torkad eller gräslök

Gör så här

  1. Tillsätt de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ned mjölk och vatten, lite i taget.

  2. Blanda ned kesella.

  3. Smält smöret och blanda ned i smeten. Riv den kokta sellerin ganska grovt på ett rivjärn.

  4. Rör ned sellerin i smeten tillsammans med dill och ramslök. Låt smeten vila en stund. Grädda sedan på medelhög värme 2-3 minuter.

  5. Servera gärna med lite tunt skuren kallrökt lax, en klick smetana/crème fraiche och valfri rom.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök