Potatisvåffla - enkelt recept

Oväntat besök? Det här är en lättlagad rätt som inte kräver stora insatser, men ändå känns lite lyxig. Lättlagat recept på potatisvåffla som blir god och härligt mättande.
Mitt Kök
Potatisvåffla - enkelt recept
Foto. Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 150 g vetemjöl - (2,5 dl)
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 250 g potatis - kokt
  • 50 g västerbottensost - riven
  • 1 msk smör - smält

Kräftröra, 4 portioner


  • 360 g kräftstjärtar - i saltlag
  • 200 g färskost - (yoghurt)
  • 1 msk dill - hackad (frusen går bra)
  • 0,5 tsk pepparrot - finriven

Gör så här

  1. Riv potatisen på ett rivjärn.

  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.

  3. Tillsätt vatten och mjölk under vispning. Blanda ned riven potatis och ost. Rör ned smöret.

  4. Grädda på medelvärme 2-3 minuter.

  5. Servera med kräftröra, dekorera med en dillvippa.

  6. Kräftröra:
 Häll av spadet från kräftorna. Låt vila i en sil eller krama ur vätskan med rena händer. Hacka kräftorna men spara några som dekoration. Blanda kräftor och färskost i en skål. Tillsätt hackad dill. Skala och riv pepparroten fint. Blanda ned pepparroten i röran. Förvara i kylskåp fram till servering.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Här hittar du recept på många andra ljuvliga varianter av våfflor 

Recept från Mitt kök