Våffelwrap med räkor och caesardressing

Caesarvåffelwrap med räkor passar både som lunch och middag. Ägg i smeten ger inte lika frasiga men matiga och goda våfflor.
Petra Lindstrand
Våffelwrap med räkor och caesardressing
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg

Caesardressing

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 2 sardellfiléer
  • 1 msk citron - pressad
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl parmesan - riven
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 1 romansallad
  • 1 rödlök - strimlad
  • 50 g parmesan - hyvlad
  • 1 burk räkor - handskalade (350 g)

Gör så här

  1. Caesardressing: Skala vitlöken. Lägg alla ingredienser till dressingen i en hög mixerkanna. Sätt en mixerstav i botten på kannan och dra den sakta uppåt medan den mixar. Krydda dressingen med salt och peppar.

  2. Smält smöret och låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa i mjölk, ägg och smör.

  3. Grädda drygt 1 dl smet åt gången i ett hett våffeljärn tills våfflorna fått fin färg. Låt dem ligga på galler medan resten av smeten gräddas.

  4. Fördela sallad, lök, ost och räkor på våfflorna. Ringla över dressing och rulla ihop. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?