Våffeltårta med dulce de leche, fikon och pekannötter
Tänk på att tårtan bör göras strax innan den serveras. Här toppar vi den med blåbär, björnbär och fikon.
Ingredienser
-
1,75 dl
vatten
-
1,75 dl
mjölk
-
3 dl
vetemjöl
- (180 g)
-
1,25 tsk
hjorthornssalt
-
0,5 tsk
salt
-
1,5 tsk
strösocker
-
100 g
smör
- + 25 g
Fyllning
-
3 dl
vispgrädde
-
0,5 - 1 burk
dulce de leche
- (397 g)
Garnering
-
125 g
björnbär
- färska
-
125 g
blåbär
- färska
-
2
fikon
- färska
-
0,5 dl
pekannötter
-
mynta
Gör så här
-
Smält 100 g smör och låt det svalna. Vispa ihop vatten, mjölk, mjöl, socker, hjorthornssalt och salt. Tillsätt smöret och vispa till en slät smet.
-
Värm ett våffeljärn och pensla båda ytorna med 25 g smör. Grädda smeten till gyllene våfflor. Låt svalna.
-
Fyllning: Vispa grädden. Bred dulce de leche på en våffla och
grädde ovanpå. Fortsätt med resterande våfflor. Avsluta
med grädde på toppen. Skär fikonen i klyftor och garnera tårtan med fikon, bär, nötter och mynta.