Ungsstekt kycklinglårfilé med soltorkade tomater

Krämigt och gott! Riktig "comfort food". Kycklinglårfilé blir alltid mör.
Ungsstekt kycklinglårfilé med soltorkade tomater
Ungsstekt kycklinglårfilé med soltorkade tomater Foto: Linda Prieditis

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 dl laktosfri crème fraiche
  • 75 g soltorkade tomater - + 1 tsk olja, marinerade
  • 1 tsk salt - + 0,75 tsk
  • 1 krm svartpeppar - nymald + 2 krm
  • 1 liten purjolök
  • 1 msk rapsolja - + 1 msk
  • 1 dl vatten

Tillbehör

  • 300 g glutenfri pasta
  • 1 påse grönsallad - (80 g), blandad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingen. Mixa crème fraiche, tomater och 1 tsk olja från tomaterna med mixerstav. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Fördela en tredjedel av röran på lårfiléerna och fäst ihop dem med tandpetare. Strö 3⁄4 tsk salt och 2 krm peppar på kycklingen. Bryn den i 1 msk olja så att den får fin färg. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Sätt in i ugnen och stek ca 10 min.

  2. Ansa purjolöken under tiden och strimla den tunt. Fräs den i 1 msk olja ca 3 min. Rör ner resterande tomatröra och vatten och låt koka ihop ca 1 minut. Ta ut kycklingen och häll såsen över kycklingen. Fortsätt tillaga mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ytterligare ca 10 min.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och servera till kycklingen tillsammans med grönsallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!