Ugnsstekta grönsaker med chorizo och senaps-crème fraiche

Ugnsstekta grönsaker med chorizo och senaps-crème fraiche kan lätt göras vegetarisk om du vill. Använd då vegankorv och mjölkfri crème fraiche.

Ugnsstekta grönsaker med chorizo och senaps-crème fraiche
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 chorizo - (à 100 g)
  • 1 sötpotatis
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g snackpaprikor - eller 3 paprikor
  • 1 tsk paprikapulver - gärna rökt
  • 1 tsk oregano
  • 1 burk körsbärstomater - (400 g)
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 - 2 msk senap - stark
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° och varmluft. Skrubba sötpotatisen och skär den i bitar. Skala och skär löken i bitar. Skala vitlöksklyftorna. Halvera och kärna ur paprikorna. Lägg potatis, lök, vitlök och paprika i en smord långpanna.

  2. Ringla över 2 msk olja och strö över paprikapulver, oregano, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda om väl. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Låt tomaterna rinna av en stund över en skål, tomatspadet kan användas till såser och grytor.

  3. Bryn korvarna och lägg dem därefter i långpannan tillsammans med avrunna tomater. Tillaga i ytterligare ca 15 min.

  4. Blanda  crème fraiche med senap, oregano och 1 tsk olja.

  5. Servera korven med grönsaker och senaps-crème fraiche.

Vad tyckte du om receptet?