Ugnsstekt svamp med potatis, morötter, honung och rucola

Ugnsstekt svamp med potatis är gott som bara den, och passar också som tillbehör till viltkött.
Anna Kågström
Ugnsstekt svamp med potatis, morötter, honung och rucola
Ugnsstekt svamp med potatis, morötter, honung och rucola Foto: Joel Wåreus

Ugnsstekt svamp med potatis, morötter, honung och rucola

  • 100 g champinjoner
  • 100 g trattkantareller
  • 100 g ostronskivling
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 små morötter
  • 2 potatisar
  • 2 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 kvist timjan

Tillbehör

  • 50 g rucola
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Ansa svampen. Skär champinjonerna i fjärdedelar. Skiva ostronskivlingen. Halvera de stora kantarellerna. Skala och skiva vitlöken. Skala morötter och potatis och skär i bitar.

  3. Blanda svampen med vitlök, morötter, potatis, honung och olja på en plåt. Krydda med salt och peppar. Lägg i timjankvisten.

  4. Tillaga mitt i ugnen tills morötter och potatis är färdiga, 25–30 min. Servera med rucola blandad med olja, salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!